Taller d’indumentària grega i romana «Fibulae» 2022-12-03T12:15:08+00:00

Taller de indumentaria griega y romana «Fibulae»

Taller d’indumentària grega i romana «Fibulae»

Ideat i posat en marxa per Conxa Pont, professora d’ensenyament secundari de l’IES La Patacona (Alboraia, València) durant diversos anys s’ha realitzat gràcies a la col·laboració de Blanca Gálvez, llicenciada en Història i de Celina Blasco. A partir del curs 2022-23 s’encarregaran Eva Ferriols, Amparo Gasent, Javier Méndez i Carmen Rabadán.

El taller d’indumentària grecoromana ens mostra la simplicitat i complexitat a l’una del atrezzo dels antics grecs i romans, fent un estudi, no sols dels seus vestits sinó també dels pentinats, calçat, adreços, etc.

OBJECTIU: Aprendre com confeccionaven a la Grècia i Roma clàssiques els seus vestits i valorar la complexitat d’aquests, realitzats amb els mitjans disponibles en l’Antiguitat Clàssica.

ESTRUCTURA: El taller-exposició consta de les següents parts:

  • EXPOSITIVA I INFORMATIVA a través de panells sobre els tipus de vestits i complements en l’antiguitat (Grècia i Roma), així com fotografies de tallers anteriors, la mostra d’alguns vestits confeccionats i algunes reproduccions relacionades.
  • TALLER D’INDUMENTÀRIA: En finalitzar, l’alumnat podrà realitzar una bulla, que era un dels complements típics de la societat romana. Un amulet que acompanyava als xiquets romans des que naixien fins que aconseguien la maduresa.