Taller de cuina romana «De re coquinaria» 2024-02-09T19:02:44+00:00

Taller de cuina romana «De re coquinaria»

El taller està realitzat per Charo Marco, professora d’ensenyament secundari de l’ IES Ausiàs March  (Manises) actualment en l’Aula didàctica de cultura clàssica, SAGVNTINA DOMVS BAEBIA, amb  la col·laboració de Mario Díaz, professor d’ensenyament secundari de l’ IES Enric Valor (Picanya), Natalia Molina, professora d’ensenyament secundari del Col·legi Nuestra Señora del Socorro (Benetússer) i Alexandra Puchol, professora d’ensenyament secundari de l’ IES Matilde Salvador (Castellón) y Miriam Roa, profesora de enseñanza secundaria del Colegio Sagrada Familia (Silla) .

A través del taller de cuina romana antiga ens submergirem en un banquet romà, en concret en la recreació del famós sopar de Trimalció de Petroni. En la recreació es parlarà del protocol, dels personatges, del menú servit i dels rituals que es duien a terme.

OBJECTIU: Introducció al banquet romà amb la finalitat de reflexionar sobre els costums culinàries i el seu llegat en l’actualitat.

ESTRUCTURA: El taller-exposició consta de les següents parts:

1. EXPOSITIVA

En la recreació del triclinium de Trimalció aprendrem les parts d’un banquet romà, com es col·locaven els convidats, el menú presentat, les supersticions i curiositats, etc.

2. INFORMATIVA-VIVENCIAL

La recreació del banquet abasta diferents apartats:

2.1. Menjars del dia.

2.2. El triclinium romà.

2.3. Convidats i col·locació.

2.4. Aliments que es van servir en el sopar de Trimalció

2.5. Protocol i supersticions     

3. TALLER DE CUINA

Els assistents realitzaran un condiment romà basat en una recepta d’ Apici i es farà una xicoteta degustació.

4. QUADERN DIDÀCTIC

El quadern explicatiu de les característiques de la cuina romana antiga amb un xicotet dossier de receptes es pot descarregar.