Taller de l’exèrcit romà “Militaria” 2024-02-06T15:49:18+00:00

TALLER DE L’EXÈRCIT ROMÀ «MILITARIA»

El taller MILITARIA està dirigit per José Luis Pellicer, professor d’història jubilat, amb la col·laboració de Lisa Morató, professora de llengües clàssiques de l’IES Figueras Pacheco (Alacant), Rayco Garcia, professor de llengües clàssiques de l’IES Tavernes Blanques (València), Carles Escrig, professor de ciències jubilat i dels graduats en filologia clàssica Gabriel Cañamero, Angela Carro i George Eduard María.

Gràcies al taller de Militaria podrem comprendre que la història de Roma està íntimament lligada amb les seues conquestes militars i amb l’instrument del qual es va servir per a això, les seues legions.

OBJECTIU: Conéixer l’equipament bàsic que portava un legionari romà en època imperial i alguns moviments tàctics utilitzats en l’enfrontament amb altres pobles. També el paper que jugava la disciplina i el treball en equip com una de les característiques més destacades del funcionament de l’exèrcit romà.

ESTRUCTURA: El taller-exposició consta de les següents parts:

1. EXPOSITIVA I INFORMATIVA
Es durà a terme a través d’una explicació recolzada per material didàctic, equips militars, rèpliques i panells sobre el món militar romà, en una aula destinada a eixe ús.

2. EXPERIÈNCIA VIVENCIAL:
Els assistents, amb un equipament que simula el que portaven els antics legionaris romans viuran una experiència pràctica al carrer, duent a terme diferents moviments de defensa i d’atac: testudo, orbis, etc.

3. QUADERN DIDÀCTIC:
El quadern explicatiu amb informació bàsica sobre el món militar romà es pot descarregar.