Benvolguts, benvolgudes,

Ja som a les portes del XXIV Festival de Teatre Grecollatí a Catalunya.

En aquesta edició tampoc no podrem assistir a les representacions en l’impressionant espai de l’Auditori del Camp de Tarragona, perquè el calendari ens ha obligat a buscar un espai tancat, lliure de les inclemències de març. No tindrem doncs un espai obert com tenien els antics sinó un espai tancat, el Teatre Tarragona. Donat que l’aforament del Teatre és més reduït, hi haurà representacions durant dos dies amb un total de tres obres: la tragèdia de Sòfocles Èdip Rei a càrrec del grup “Balbo”; la comèdia de Plaute El persa (també a càrrec de “Balbo”) i dues sessions de la comèdia de Terenci de lectura obligatòria per a la selectivitat 2019 Adelphoi del grup “Clípeo” de Mèrida.

A l’Hospitalet de Llobregat hem programat Mostellaria de Plaute a càrrec del grup de Saragossa Clásicos Luna, una adaptació molt interessant de l’Orestíada d’Èsquil presentada pel grup Aedo Teatro que l’edició passada vam poder oferir només a Tarragona i pel mateix grup el Miles gloriosus de Plaute. No podem oferir-vos enguany Adelphoi de Terenci a l’Hospitalet per manca de disponibilitat en aquelles dates del grup Clípeo de Mèrida.

Us recordem que es torna a convocar el concurs de fotografia i volem que animeu els alumnes a participar-hi. Sabem que en teatres tancats no és tan fàcil fer les fotografies, però es pot intentar. De fet, el curs passat vam tenir una premiada: “Las alas de Iris” de Paula Díaz García de l’Institut Josep Lladonosa de LLeida.

Us volem agrair novament el vostre esforç. Esperem que us agradi el programa d’aquesta edició i que el compartiu i gaudiu amb nosaltres.

Us hi esperem!