Benvolguts, benvolgudes,

Ja som a les portes del XXIII Festival de Teatre Grecollatí a Catalunya.

En aquesta edició no podem assistir a les representacions en l’impressionant espai de l’Auditori del Camp de Tarragona perquè l’han tancat. No tindrem doncs un espai obert com tenien els antics sinó un espai tancat, el Teatre Tarragona. Donat que l’aforament del Teatre és més reduït, haurà representacions durant dos dies amb un total de cinc obres. Dues son de tema grec: l’ Orestiada d’Esquil, -una selecció de textos de les tres obres feta per “el Aedo Teatro”- i les Aus d’Aristòfanes a càrrec del grup “In Albis Teatro”. De llatí quatre comèdies de Plaute: dues Aululàrias d’”el Aedo Teatro” i dos Gorgojos de “In Albis Teatro”. Lamentem no poder oferir cap obra de Terenci. Solament un grup semiprofesional de professors de l’Institut Santa Eulàlia de Mèrida han fet una representació de l’Eunuc i aquest any preparen el Heautontimorumenos. Potser ho tindrem en compte pel proper festival.

A l’Hospitalet de Llobregat hem programat les Fenícies d’Eurípides del grup “Ela-ela Teatre” de l’Hospitalet de Llobregat, un Pseudolus del grup “Teatre et alia” de Sant Boi de Llobregat i dues representacions del Gorgojo de Plaute del grup “In Albis Teatro”.

Us recordem que es torna a convocar el concurs de fotografia i volem que animeu els alumnes a participar-hi. L’any passat dos dels premis van ser d’alumnes de Catalunya una altra vegada. Sabem que en teatres tancats no és tan fàcil fer les fotografies, però es pot intentar.

Us volem agrair novament el vostre esforç. Esperem que us agradi el programa d’aquesta edició i que el compartiu i gaudiu amb nosaltres.

Us hi esperem!