Benvolguts companys i benvolgudes companyes:

Ja és setembre i comença el curs! També nosaltres tornem amb una nova programació; esperem que us agrade: sempre la fem amb eixa il·lusió! Perquè, si no us tenim com a públic, per a què volem el teatre?. Ens coneixeu; sabeu que el nostre objectiu principal és continuar promocionant la cultura clàssica, i així al mateix temps que reforcem el currículum de les nostres matèries, ajudem a la formació personal del nostre alumnat. Gaudir de la lectura i del teatre i estimar el patrimoni històric per a conservar-lo contribueix a tenir una ciutadania crítica i preocupada per la cultura, tan necessària en aquests temps de canvis tan importants. Tanmateix, amb la implantació de la nova llei educativa ja en tots els cursos vosaltres ens direu com estan les nostres matèries.

Enguany, acabades ja les obres del prosceni, tenim més tranquil·litat. Les dates que us proposem per al festival de 2024 són del 15 al 19 d’abril (la Pasqua tan pròxima a les Falles no ens deixa més opcions!). Tenim la seguretat que us reservareu algun d’aquests dies per venir al teatre i ser amb nosaltres.

El programa, com és el costum, us ofereix nou representacions, cinc de matí i quatre de vesprada. Podreu veure aquestes obres representades de matí pels següents grups; entre les tragèdies hem triat:

  • Edipo Rey de Sòfocles (dilluns, Grup Komos, de l’IES Districte Marítim de València), Ifigenia en Áulide d’Eurípides (dimarts, La Nave Argo del Col·legi Immaculada-Jesuïtes d’Alacant), Agón, una adaptació de textos d’Èsquil, Sòfocles i Eurípides (dimecres, Grup Caligae, de l’IES J.L. Castillo Puche. Yecla de Murcia) i Las Bacantes d’Eurípides (dijous, Grup Párodos Teatro, de l’IES Siberia Extremeña de Talarrubias en Badajoz).

I per les vesprades tindreu el plaer de veure representades les següents comèdies:

  • Gemelos de Plaute (dilluns, Komos), Las Asambleistas d’Aristòfanes (dimarts, La Nave Argo), Pséudolo de Plaute (dimecres, Caligae), i La Paz d’Aristòfanes (dijous Párodos Teatro).

Per a tancar la setmana del festival després de la ja coneguda Pompa que organitza la Saguntina Domus Baebia, en la qual ens agrada sempre participar, el divendres tindrem ocasió de contemplar una obra anomenada Clásicos en la Luna, representada pel grup Clásicos Luna de l’IES Pedro de Luna, de Zaragoza: un projecte interessant de tot un centre educatiu sencer, que van muntar l’any passat per celebrar els vint anys dedicats a representar obres de Cultura Clàssica. Confiem en què ens sorprendran de nou en aquesta edició, com ja ho han fet en altres ocasions amb les seues Odissea i Ilíada!!.

No volem deixar de comentar-vos una novetat en les obres d’enguany. El dimecres el Grup Caligae (que ja ens va oferir fa dos anys unes “Ranas” d’Aristòfanes molt divertides) ens presenta una obra titulada Agón, una adaptació dels textos d’Èsquil, Sòfocles i Eurípides. Cinc personatges femenins (Ifigènia, Helena, Cassandra, Clitemnestra i Electra) s’enfronten a les conseqüències dels seus actes i a les incomprensions del poder masculí establert.

Com ja és habitual, els LVDI SAGVNTINI integren a més els TALLERS, organitzats per l’Associació LVDERE ET DISCERE i la SAGVNTINA DOMVS BAEBIA, sempre amb el patrocini de l’Ajuntament de Sagunt, del CEFIRE de Sagunt i de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Tindrem una gran alegria si compartim un any més aquest festival amb vosaltres i amb el vostre alumnat. Gràcies per la vostra atenció i col·laboració. Us hi esperem!

Molta sort i bon camí per al nou curs!

JUNTA DIRECTIVA DE PRÓSOPON SAGUNT
setembre de 2023