Benvolguts companys i benvolgudes companyes:

Un any més volem contar amb vosaltres per a fer realitat el nostre festival de teatre grecollatí: no hi ha teatre si no hi ha públic!!!. Ja ens coneixeu i sabeu que el nostre objectiu principal és continuar promocionant la cultura clàssica, i així al mateix temps que reforcem el currículum de les nostres matèries, ajudem a la formació personal del nostre alumnat. Gaudir de la lectura i del teatre, estimar el patrimoni històric per a conservar-lo contribueix a tenir una ciutadania crítica i preocupada per la cultura, tan necessària en aquests temps de canvis tan importants.

Sembla que s’ha acabat la pandèmia; les novetats, però, no desapareixen: una nova llei educativa que trastoca la quantitat d’hores que s’impartiran de les nostres matèries! I unes obres previstes per l’Administració que afecten al prosceni del Teatre Romà de Sagunt (molt necessàries, això sí) i que ens han afectat ja en la selecció de les dates del festival: l’hem de fer del 24 al 28 d’abril de 2023!! Ja sabem que no son les dates més idònies per al calendari escolar, però no volem renunciar a la seua celebració. Confiem què reservareu algun d’aquests dies per estar amb nosaltres.

Això sí, no hem renunciat a proposar-vos un programa, com és el costum, amb nou representacions, cinc de matí i quatre de vesprada.

Podreu veure les següents obres representades de matí pels següents grups; entre les tragèdies hem triat:

  • Antígona de Sófocles (dilluns pel Grup Europa de Madrid), Electra de Sófocles (dimarts per Noite Bohemia de l’IES Menéndez Pidal de A Coruña), Las Troyanas de Eurípides (dimecres per Komos, de l’IES Districte Marítim de València) i Áyax de Sófocles (dijous per Balbo Teatro, de El Puerto de Santa María, Cádiz).

I per les vesprades tindreu el plaer de veure representades les següents comèdies:

  • El Gorgojo de Plaute (dilluns per Helios Teatro de Madrid), Anfitrión de Plaute (dimarts per Noite Bohemia), Tesmoforias d’Aristòfanes (dimecres per Komos), i El Mercader de Plaute (dijous per Balbo Teatro).

Per a tancar la setmana del festival després de la ja coneguda Pompa que ve organitzant la Saguntina Domus Baebia, en la qual ens agrada sempre participar, el divendres tindrem ocasió de contemplar una obra que han anomenat Clásicos en la Luna, representada pel grup Clásicos Luna de l’IES Pedro de Luna, de Zaragoza: un projecte interessant de tot un centre educatiu sencer,  que enguany fan vint anys que es dediquen a muntar obres de Cultura Clàssica. A Sagunt l’any passat poguérem veure la seua Odissea, tot un èxit de treball!!! Confiem en què ens sorprendran de nou en aquesta edició.

Per a la clausura del nostre festival, el 17 de juny, tenim una altra novetat: La Suegra de Terenci representada pel grup Clípeo Teatro de l’IES Santa Eulalia de Mérida. Sessió oberta a tot el públic: població de Sagunt, persones adultes i jovent, alumnat, professorat, famílies…, etc. Esperem que arribeu amb ganes d’estar també eixe dia amb nosaltres.

Com ja és habitual, els LVDI SAGVNTINI integren a més els TALLERS, organitzats per l’Associació LVDERE ET DISCERE i la SAGVNTINA DOMVS BAEBIA, sempre amb el patrocini de  l’Ajuntament de Sagunt, del CEFIRE de Sagunt i de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Serà una gran alegria per a nosaltres compartir un any més aquest festival amb vosaltres i amb el vostre alumnat.

Gràcies per la vostra atenció i col·laboració. Sort i bon camí per al present curs!

 

JUNTA DIRECTIVA DE PRÓSOPON SAGUNT
Octubre de 2022