Teatre OlimpoSchola 2020-01-31T07:42:14+00:00

Sorry, this entry is only available in European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Teatre Olimpo 2020

IES Clot del Moro

Títol: Hades i Perséfone

Actors i actrius: alumnat de l’optativa de teatre del 1r ESO

Direcció: Pilar Ariño i Sergio Ojeda

Vestuari i escenografia: alumnat d’escenografia de 1r batxillerat

Música i arrenjaments musicals: Sergio Ojeda

Argument: Hades, el rei de l’infern , es troba sol i trist a l’infern. Desitja compartir la seua vida amb una jove però, creu que cap voldrà anar amb ell a l’infern. Caront l’ anima a anar a la festa que Zeus celebrarà a l’Olimp .Allí coneix a Perséfone, s’enamoren i se’n van a viure a l’infern. Per aquesta raó,Demeter, deessa de l’agricultura i mare de Peséfone,deixa de protegir la terra i els humans moren de fam. On acabarà vivint finalment Perséfone? La solució del conflicte suposarà l’aparició de les estacions.

CEIP Cronista Chabret

L’obra que presentem enguany és “Ulises, quin viatge!!!”, a càrrer del taller de cinqué curs de dramatització de la nostra escola. Hi participen la totalitat de la classe en un projecte comú que encetàrem al començament del curs i que acabarà amb la representació, els dies dels “ludi”.

“Ulises, quin viatge!!”, és una adaptació lliure de La Odisea, on l’autor ens narra les aventures d’Ulises quan torna a Itaca després d’haver participat en la guerra de Troia. El nostre principal objectiu és fer arribar aquest clàssic els xiquets d’una manera divertida i cridanera. És per aixó que fem servir diferents recursos com la música, la dansa, projeccions…

Per altra banda, calia adequar el llenguatge de l’obra al públic que va dirigit i que fora comprensible.
Per últim, dona’t el públic que anavem a tindre hem fet una versió reduïda on hem seleccionat aquelles aventures que podien ser més del gust dels menuts.

Pel que fa a les diferentes aspectes que conformen un muntatge teatral: esceonografia, vestuari…, cal dir que funcionen a partir d’un grup de mestres que s’encarreguen del disseny de cada un dels apartats i pel que fa a l’execució hi participen tots, pares i mares , alumnes i mestres.