Protocol COVID per al festival de Teatre de Sagunt 2021:

Aquest protocol de prevenció ha estat consensuat amb l’Ajuntament de Sagunt i consta de les següents mesures:

  • Entrada al teatre i eixida amb horari escalonat per als diferents centres i per diferents portes.
  • Reducció i control de l’aforament del teatre (possibilitat de marcar llocs individuals).
  • Control de la distància de seguretat.
  • Gel desinfectant a disposició del públic assistent.
  • Ús obligatori de mesures de protecció individual segons la normativa del Ministeri de Sanitat en eixe moment.
  • Neteja i desinfecció dels banys públics i zones comunes.

 

Salutació per al Festival de teatre a Sagunt de 2021

Benvolguts companys i benvolgudes companyes:

Recordareu que vam haver de suspendre el festival de 2020 a causa de la pandèmia que encara estem vivint i que hem encetat un nou curs amb moltes incerteses, però la nostra il·lusió i les nostres ganes de treballar per fer el festival del 2021 no han disminuït; més bé al contrari, han augmentat i molt. Encara que hauria de ser-ne el XXV hem decidit que l’anomenarem XXIV bis per poder celebrar un vint-i-cinquè aniversari com desitjaríem que fóra i en una situació més normalitzada.

Pel que fa al festival del 2021, creiem important que vosaltres, professorat, i el vostre alumnat, participeu en aquest tipus d’activitats extraescolars que reforcen el currículum de les nostres matèries com ajuda a la seua formació personal. Som conscients que necessitem una ciutadania crítica i preocupada per la cultura, que hem d’incitar a la lectura, a gaudir del teatre i a estimar el nostre patrimoni històric per a continuar conservant-lo. Conèixer el passat ens ajudarà a tenir millors respostes per al futur i a saber afrontar la incertesa en la que hem de viure. Front a la por i a la manipulació, necessitem la informació i la reflexió.

També volem remarcar que la Conselleria així ho ha ressaltat en la resolució per a l’organització del curs 20-21 (DOGV 30-07-2020) on aconsella organitzar activitats extraescolars i complementàries per reforçar el currículum, sobretot quan es puguen fer en espais oberts i siguen organitzades per Associacions culturals.

Tenint en compte el que us hem comentat, vam decidir fer-vos una consulta mitjançant una enquesta enviada per correu electrònic. A partir de les respostes rebudes, hem decidit que excepcionalment el festival de l’any 2021 únicament constarà de tres sessions i seran de matí: el dimarts 20 d’abril, el dijous 22 i el divendres 23.

Ja havíem publicat que respectaríem la programació de les obres incloses en el programa del festival passat i que no van poder ser representades; per tant finalment han quedat reduïdes a les següents:

  • Una comèdia grega: Las Asambleístas d’Aristòfanes. pel grup Caligae de Yecla, Murcia.
  • Una tragèdia grega: Antígona de Sòfocles (aquesta estarà representada en valencià, novetat que ens agrada molt) pel grup Komos, de l’IES Districte Marítim de València.
  • Una comèdia latina: Gemelos de Plaute, pel grup Komos, de l’IES Districte Marítim de València.

Com sabeu a final de curs fem la cloenda del nostre festival; serà el 19 de juny, i tindrem una primícia: un Hèrcules musical, dirigit i obert a tot el públic: població de Sagunt, persones adultes i jovent, infants, alumnat, professorat, famílies…, etc. Esperem que arribeu amb ganes d’estar també eixe dia amb nosaltres i que la situació social i sanitària ens permitisca gaudir-ne moltíssim.

A fi de garantir que el desenvolupament del festival es faça en les millors condicions hem preparat un protocol COVID amb les normes de seguretat que aplicarem. Per suposat aquest protocol ha estat consensuat amb l’Ajuntament de Sagunt.

Pensem que seria recomanable donar a conèixer a les famílies del vostre alumnat les mesures que hem pres en benefici de tot el públic assistent a la nostra activitat. Serà una gran alegria per a nosaltres compartir aquest festival amb vosaltres i amb el vostre alumnat sobretot en un any i curs tan excepcional com aquest.

Gràcies per la vostra atenció i col·laboració.

LA CULTURA NO CONTAGIA!!!

Sort i bon camí per al present curs!

JUNTA DIRECTIVA DE PRÓSOPON SAGUNT
Octubre de 2020