Benvolguts companys i companyes:

És una gran alegria per a nosaltres comunicar-vos un any més el que hem preparat per al Festival de Teatre Grecollatí de Sagunt d’aquesta edició XXIV!!. Per suposat a més a més, volem fer-vos arribar la nostra cordial invitació a participar-hi com sempre amb la companyia del vostre alumnat.

Celebrarem el festival enguany del 30 de març al 3 d’abril, la setmana abans de les vacances de Setmana Santa. Confiem què reserveu algun d’aquests dies per estar amb nosaltres.
Podreu veure les següents obres, entre les tragèdies hem triat:

  • Ifigenia en Áulide d’Eurípides
  • Electra i Antígona de Sòfocles, (aquesta última estarà representada en valencià, novetat que ens agrada molt)

No tenim cap obra d’Èsquil, però en canvi podrem gaudir d’una adaptació de l’Odissea d’Homer, un projecte interessant de tot un centre educatiu sencer.

I pel que fa a les comèdies us proposem:

  • Las Asambleístas d’Aristòfanes
  • Aulularia, Mostellaria, Gemelos i Cistellaria de Plaute

Per al tancament de la setmana del festival no pot faltar la ja coneguda Pompa que ve organitzant la Saguntina Domus Baebia, en la qual ens agrada sempre participar.
Per a la clausura del nostre festival, com sabeu a final de curs, és a dir, el 20 de juny, tenim una primícia: un Hèrcules musical, dirigit i obert a tot el públic: població de Sagunt, persones adultes i jovent, infants, alumnat, professorat, famílies…, etc. Esperem que arribeu amb ganes d’estar també eixe dia amb nosaltres.

Sobre els grups que faran les representacions podem contar-vos:
Dilluns vindrà La Nave Argo del Col·legi Immaculada-Jesuïtes d’Alacant i per la vesprada Alezeia Teatro del Col·legi Maravillas de Benalmádena, de Málaga; dimarts tindrem el grup Clásicos Luna de l’IES Pedro de Luna, de Zaragoza; dimecres ens acompanyarà Caligae de Yecla, Murcia; dijous actuarà Komos, de l’IES Districte Marítim de València; i divendres veurem el grup Arthistrión de Madrid, que tornarà a estar amb nosaltres el dia de la clausura de juny.

Com ja és habitual, els LVDI SAGVNTINI integren també els TALLERS, organitzats per l’Associació LVDERE ET DISCERE i la SAGVNTINA DOMVS BAEBIA, sempre amb el patrocini de l’Ajuntament de Sagunt.

Us preguem que feu atenció a les normes d’inscripció que també us enviem i que comenceu el més prompte possible l’organització i la inscripció del vostre alumnat, ajustant-la a la realitat per poder satisfer totes les peticions que ens arriben i no deixar places sense cobrir.

Gràcies per la vostra atenció i col·laboració.

Sort i bon camí per al present curs!

JUNTA DIRECTIVA DE PRÓSOPON SAGUNT
Setembre de 2019