Benvolguts companys i benvolgudes companyes:

Ja estem de nou ací amb el nostre festival de teatre grecollatí, i aquesta edició serà el vint-i-cinquè aniversari!!! El temps ha passat i ens heu acompanyat durant molts anys, ara també desitgem que ho feu enguany i en les pròximes edicions. A nosaltres no ens falten ni il·lusió ni ganes de promocionar la cultura clàssica. Ja sabeu que aquest tipus d’activitats extraescolars reforcen el currículum de les nostres matèries i ajuda el nostre alumnat a la seua formació personal. Cada dia es fa més palés la necessitat d’una ciutadania crítica i preocupada per la cultura, que gaudisca de la lectura, del teatre i que estime el seu patrimoni històric per a continuar conservant-lo. Conèixer el passat ajudarà a tenir millors respostes per al futur i a saber afrontar les crisis: front a la por i a la manipulació, informació i reflexió!.

Continuem en una situació especial, ja ho sabeu: encara no s’ha acabat la pandèmia, però hem avançat molt; i és per això que hem decidit proposar-vos un programa com el que teníem amb nou representacions, cinc de matí i quatre de vesprada.
Celebrarem el festival enguany del 4 al 8 d’abril, la setmana abans de les vacances de Setmana Santa. Confiem què reservareu algun d’aquests dies per estar amb nosaltres.

Podreu veure les següents obres representades de matí pels següents grups; entre les tragèdies hem triat d’Eurípides:

  • Ifigenia en Áulide (dilluns per La Nave Argo del Col·legi Immaculada-Jesuïtes d’Alacant), Las Bacantes (dimecres per Noite Bohemia de l’IES Menéndez Pidal de A Coruña) i Medea (dijous per Komos, de l’IES Districte Marítim de València).
    No tenim cap obra de Sòfocles ni d’Èsquil, però en canvi podrem gaudir dimarts matí d’una adaptació de l’Odissea d’Homer, un projecte interessant de tot un centre educatiu sencer: el grup Clásicos Luna de l’IES Pedro de Luna, de Zaragoza.

I pel que fa a les comèdies us proposem:

  • D’Aristòfanes Las Ranas (el dilluns de vesprada representada pel grup Caligae de l’IES J:L. Castillo Puche de Yecla) i Lisístrata (dijous vesprada per Komos).
  • De Plaute Mostellaria (dimarts de vesprada per Clásicos Luna), Miles Gloriosus (dimecres vesprada per Noite Bohemia) i Aulularia (divendres matí per Alezeia Teatro del Col·legi Maravillas de Benalmádena, de Málaga).

Per al tancament de la setmana del festival no pot faltar la ja coneguda Pompa que ve organitzant la Saguntina Domus Baebia, en la qual ens agrada sempre participar.

Per a la clausura del nostre festival, el 18 de juny, tenim una primícia: La Paz d’Aristòfanes representada pel grup Párodos Teatro de l’IES Siberia Extremeña de Tallarrubias. Sessió oberta a tot el públic: població de Sagunt, persones adultes i jovent, alumnat, professorat, famílies…, etc. Esperem que arribeu amb ganes d’estar també eixe dia amb nosaltres.

Com ja és habitual, els LVDI SAGVNTINI integren també els TALLERS, organitzats per l’Associació LVDERE ET DISCERE i la SAGVNTINA DOMVS BAEBIA, sempre amb el patrocini de l’Ajuntament de Sagunt i de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

A fi de garantir que el desenvolupament del festival es faça en les millors condicions seguirem el protocol COVID amb les normes de seguretat que les autoritats sanitàries indiquen.

Serà una gran alegria per a nosaltres compartir aquest festival amb vosaltres i amb el vostre alumnat.
Gràcies per la vostra atenció i col·laboració. Sort i bon camí per al present curs!

LA CULTURA NO CONTAGIA!!!

JUNTA DIRECTIVA DE PRÓSOPON SAGUNT