Estimats companys i companyes:

Un any més volem posar-nos en contacte amb vosaltres per comunicar-vos el que hem preparat per al XXII Festival de Teatre Grecollatí de Sagunt, i fer-vos arribar la nostra cordial invitació a participar-hi amb companyia del vostre alumnat.

Enguany les dates en què celebrarem el festival són del 16 al 20 d’abril, la setmana després de les vacances de Setmana Santa. Esperem que reserveu algun d’aquests dies per estar amb nosaltres.

Les obres que hem pensat oferir-vos en aquesta edició són les següents, entre les tragèdies hem triat:

  • Suplicantes d’Èsquil
  • Orestíada d’Èsquil
  • Antígona de Sòfocles

No tenim cap obra d’Eurípides, però en canvi podrem gaudir d’una adaptació de l’Odissea.

I pel que fa a les comèdies us proposem:

  • Gemelos de Plaute
  • Pséudolo de Plaute
  • Pluto d’Aristòfanes
  • Lisístrata d’Aristòfanes

Com a tancament de la setmana del festival després de la Pompa que ens organitza la Saguntina Domus Baebia, hem pensat en una comèdia de Plaute, la Mostellaria, que serà representada com a un musical.

Per a la clausura del nostre festival, que fem habitualment a final de curs, és a dir, el 16 de juny enguany, us presentarem Tesmoforias d’Aristòfanes.

Ara unes poques paraules sobre els grups que ens visitaran per fer les representacions:

Dilluns vindrà Alezeia Teatro del Col·legi Maravillas de Benalmàdena, de Málaga; dimarts pel matí representarà El Aedo Teatro de Madrid, i per la vesprada Balbo de l’IES Santo Domingo de Puerto de Santa María, de Cádiz; dimecres pel matí Clásicos Luna, de l’IES Pedro de Luna, de Zaragoza, i per la vesprada actuarà Nave Argo, del Col·legi Inmaculada-Jesuítas de Alicante; dijous tindrem a Komos, de l’IES Districte Marítim de Valencia; i divendres veurem a Párodos Teatro de l’IES Siberia Extremeña de Talarrrubias, en Badajoz.

I per a la clausura del mes de juny us proposem un grup nou que no ha actuat de moment a Sagunt, i és Caligae de Yecla, en Murcia.

Com ja és costum, els LVDI SAGVNTINI integren també els TALLERS, organitzats per l’Associació LVDERE ET DISCERE i la SAGVNTINA DOMVS BAEBIA, sempre amb el patrocini de l’Ajuntament de Sagunt.

Us preguem que feu atenció a les normes d’inscripció que també us enviem i que comenceu el més prompte possible l’organització i la inscripció del vostre alumnat, ajustant-la a la realitat per poder satisfer totes les peticions que ens arriben i no deixar places sense cobrir.

Gràcies per la vostra atenció i col·laboració.
Sort i bon camí per al present curs!

JUNTA DIRECTIVA DE PRÓSOPON SAGUNT
Setembre de 2017