Taller de cuina romana «De re coquinaria» 2022-05-06T20:05:27+00:00

El taller està dirigit per es deu a Charo Marco, professora d’ensenyament secundari secundaria del IES AUSIAS MARCH de Manises, Valencia. Actualment a l’Aula didàctica de cultura clàssica, SAGUNTINA DOMUS BAEBIA.

Gràcies al taller de cuina romana antiga podem submergir-nos en un mercat romà, en una cuina de l’època, amb utensilis i estris de cuina, aliments, tècniques de conservació i cuinat.
OBJECTIU: Introducció al món culinari dels romans per reflexionar sobre costums alimentàries i higièniques i comprovació seu llegat a l’actualitat.
ESTRUCTURA: El taller- exposició consta de les següents parts:
  1.  EXPOSITIVA I INFORMATIVA a través d’una explicació recolzada per material didàctic, rèpliques d’estris i panells sobre la cuina romana.
  2.  MANIPULATIVA: El recorregut culinari presenta diferents apartats:
2.1. On cuinaven els romans.
2.2. Quins aliments es podrien trobar en un mercat.
2.3. Quines eren les tècniques de conservació a la cuina antiga i el seu llegat a l’actualitat.
2.4. Què estris i utensilis de cuina empraven amb reproduccions en fang, vidre i ferro.
2.5. Vinculació de l’alimentació amb la religió romana.
2.6. Ens anem a un banquet romà.
  1. JOCS: Si el temps ho permet, es realitzaran “jocs culinaris” com jugant amb els sentits, puzles, peces de fusta, relaciona amb la seva parella, memori, …
  2.  TALLER DE CUINA: Els assistents realitzaran un “amulet culinari” que consta d’una petita selecció d’aliments caracteritzats per les seves qualitats màgiques i protectores per als romans.

QUADERN DIDÀCTIC: El quadern explicatiu de les característiques de la cuina romana antiga amb un petit dossier de receptes es pot descarregar.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]